23948sdkhjf

Reisekonsern med tiltak mot plast

Økning av mengden plastavfall er et stort globat problem. I 2050 kan det være mer plast enn fisk i havet dersom ingenting blir gjort. Kampen mot plast starter på land.

I fjor ryddet ansatte i det nordiske reisekonsernet TUI plast fra 52 strender, tilsvarende avstanden mellom Akershus Festning og Tønsberg, som en del av TUIs miljøarbeid.

Nå tar TUI neste skritt for å redusere engangsplast, blant annet et enda tettere samarbeid med hoteller og investering i nye prosjekter fra selskapets veldedige organisasjon.

En viktig del av det å redusere negativ miljøpåvirkning er å redusere mengden engangsplast som kopper og sugerør. På verdensbasis blir bare 15 prosent av plasten vi bruker resirkulert (OECD), og ca. 8 millioner tonn plast ender opp i havet hvert år (UNEP).

- TUI jobber med å redusere engangsplast i alle deler av driften vår, samtidig som vi forsøker å forvalte plastavfall på en forsvarlig måte, som for eksempel gjennom rengjøring av strender. Vi gir også samarbeidspartnerne våre på destinasjonene vi tilbyr opplæring i hvordan de kan redusere bruk av engangsplastikk, sier Anna Kiefer, leder for bærekraft for TUI i Norden.

Noen av tiltakene TUI har iverksatt for å redusere bruk av engangsplastikk:

  • I 2019 introduserte TUI egne retningslinjer for hotellpartnere for å redusere mengden engangsplastikk, inkludert reduksjon, gjenbruk, utskifting og resirkulering av plasten.
  • I høst lanserer TUIs veldedige organisasjon TUI Care Foundation et initiativ på Ayia Napa og Protaras på Øst-Kypros, der målet er å redusere reiselivsnæringens bruk av engangsplast med opptil 70 prosent frem til 2022.
  • Eksempler på andre TUI Care Foundation-tiltak er teknisk rådgivning og opplæring om effektiv bruk av ressurser og resirkulering på Kapp Verde. I juni i år ble TUI Junior Academy Curacao lansert, som skal trene fremtidige lærere om miljø, bærekraft og resirkulering, slik at de igjen vil kunne lære grunnskolebarn å ta bedre vare på miljøet.
  • 60 prosent av TUIs egne hoteller avskaffet all bruk av sugerør allerede i 2018, målet er at flere hoteller skal gjøre det samme. Eksempelvis tilbyr RIU-hotellene i Spania, Portugal og Kapp Verde kun komposterbare sugerør, noe de har gjort siden 2018.
  • TUIs hoteller har også redusert antall engangskopper, -bestikk, -rørepinner, -flasker, -vesker, baderomsprodukter og emballasje.
  • Flyselskapene våre har erstattet rørepinner av plast med alternativer av tre, og redusert mengden plastemballasje.
  • I 2018 renset 1.400 ansatte og kunder 52 strender, noe som tilsvarer avstanden mellom Akershus Festning og Tønsberg. 4,5 tonn avfall ble samlet inn, og arbeidet fortsetter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062