Hurum Plastindustri kjøpte opp konkurrenten
-Vi var konkurrenter, og det var som regel Exact Production vi tapte anbud for. Da selskapet meldte oppbud i september i fjor, fikk jeg ved en tilfeldighet kjennskap til at både maskinpark og lokalene i Namdalen skulle selges. Etter en budrunde, slo vi til og kjøpte opp alt sammen, sier daglig leder i Hurum Plast, Rolf-Erik Bjørgen, til Plastforum. Han legger til at den første planen gikk ut på å bare kjøpe maskinene og utstyret, men da han fikk vite at også lokalene skulle selges og mulighetene til å komme sterkere inn et nytt marked i Midt-Norge var til stedet, kjøpte han alt sammen.
Planen var å flytte alt til Hurum, men i stedet har altså Bjørgen valgt å satse i Midt-Norge, og valgt å etablere en avdeling i Namdal. Fra før har Hurum Plastindustri hovedkontor på Sætre i Hurum og en avdeling i Sarpsborg i gamle Østfold fylke. Nå får de altså en tredje avdeling i Trøndelag. Terje Skogheim hadde sitt daglige virke i Exact Production, og er nå hyret inn som ny avdelingsleder hos Hurum Plastindustri i Namdalen. Han har lang erfaring fra blant annet programmering og produksjon innen noen av de områdene som Hurum Plastindustri jobber mot. Bjørgen ser ikke bort fra at noen av de ansatte som mistet jobben da Exact måtte legge inn årene, kan få tilbud om ny jobb hos Hurum Plastindustri.
Bjørgen forteller til Plastforum at planen bare var å kjøpe maskinparken til Exact, men etter en budrunde endte han opp med å kjøpe både maskiner og lokaler. Disse er på til sammen 1500 kvadrat. Bjørgen forteller at det skjer spennende ting i Midt-Norge, som bidro til at man valgte å satse på en avdeling i Trøndelag – framfor å flytte alt til Hurum. Bjørgen & Co kjøpte alt for 4,5 millioner kroner.
-Vi er blant annet i dialog med en stor aktør for å produsere for denne innen termoplast, sier Bjørgen. Han trekker også fram andre segmenter som havbruk og andre næringer, samt kommuner og offentlig virksomhet, som årsaker til at han valgte å satse i Namdalen.
Det er litt uklart når Namdal-avdelingen vil være oppe og gå, men Bjørgen tenker seg at mye er gjort etter sommerferien.
Hurum Plastindustri omsatte i 2020 for 33 millioner kroner, med et driftsresultat på om lag 3,9 millioner kroner. Omsetningen gikk litt ned fra året før, mens driftsresultatet doblet seg.
-Hvordan er Hurum Plastindustri blitt påvirket av koronapandemien?
-Det er klart vi har merket dette. Vi har hatt permitteringer i større eller mindre grad under hele perioden pandemien har vart. Men nå er alle i produksjonen tilbake på jobb, og det er bare et par stykker i administrasjonen som er delvis permitterte, svarer Bjørgen.
HOVEDKONTOR: Hurum Plastindustri har hovedkontor på Sætre i Hurum. Nå har bedriften kjøpt opp konkurrent i Trøndelag. FOTO: HURUM PLASTINDUSTRI
Fakta om Hurum Plastindustri:
-Hurum plastindustri AS ble etablert i 1972, og er i dag et familieeid aksjeselskap.
-Selskapet har en kjerne på omkring 25 fast ansatte, samt har folk engasjert i ulike prosjekter. Har hovedkontor på Sætre i Hurum og en avdeling i Østfold.
-Bedriften er godkjent etter: ISO 9001:2015, NS-EN ISO 45001-2018, Achilles, StartBank, Miljøfyrtårn og Lærlingbedrift
Bedriften leverer blant annet:
- Oppdriftselementer/buoyancy fra havoverflaten til havbunnen.
- Komposittrør og komposittelementer/-tanker til olje- og prosessindustri.
- Termoplastrør og -installasjoner.
- Belegging av tanker – sandblåsing og overflatebehandling.
- Reparasjon og forsterking av stålrør og glassfiberrør.