23948sdkhjf

Bli med inn i Norners nye storstue

I mars i år var Norners nye bygg i Porsgrunn fullstendig innflyttet. Her har de 95 ansatte fått et hypermoderne bygg som er tilrettelagt for Norners virksomhet.

Norner holdt tidligere til i Stathelle i noen eldre lokaler ved Ineos.

Fortsatt er det en avdeling som er igjen der, men planen er at også maskinene og personene her skal flyttes ned til Porsgrunn bredd, der Nornes nye storstue holder til. Med utsikt over innseilingen til Telemarksbyen og med Herøya og Yara på den andre siden. Et steinkast unna ligger det spektakulære Power House.

NYTT BYGG OG NY MASKIN: Ikke bare er bygget nytt. Norner har gått til innkjøp av denne nye maskinen til 15 millioner kroner. Adm. dir. Kjetil Larsen er fornøyd med både nytt bygg og ny maskin. 

Mer effektive lokaler

- Vi hadde behov for å komme inn i mer moderne og ikke minst effektive lokaler. Vi er nødt til å samle alle i ett bygg, sier adm. dir. Kjetil Larsen der han stolt viser Plastforum rundt i det nye bygget.

Ikke bare er bygget nytt, men det er også investert i nye maskiner. Den siste kom på plass for bare få uker siden – en komplett «Collin Multilayer film og sheet line» til den nette sum av 15 millioner kroner.

NYTT OG EFFEKTIVT: Nye, innbydende og ikke minst effektive lokaler er det som preger Nornes nye bygg. Her fra et av laboratoriene. 

Norners nye bygg består av fire etasjer der de ansatte får jobbet slik de skal og mest mulig effektivt.

Samle alt under ett tak

- Bygget er på totalt ca 4000 kvadratmeter, og som tidligere nevnt er det en avdeling i Stathelle som har 2000 kvadratmeter der. Målet er at denne avdelingen med tid og stunder også skal ned hit. Vi har mulighet til å bygge på det nye anlegget vårt, sier Larsen videre.

BØLGER: Dette apparatet illuderer hvordan bølger påvirker maling på båtskrog. 

Norner gjør det sterkt for tiden – til tross for pandemi og krig i Ukraina. Nå teller bedriften 95 ansatte, mot 70 i fjor. Larsen kan fortelle at de har svært mange oppdrag, fordelt på mer enn 60 land.

TRIVES: Mikreskopekspert Asbjørn Iveland trives i det nye bygget og det nye laboratoriumet. 

- Norge er viktig for oss, men langt fra det viktigste markedet. Det er Asia, sier Larsen. Og det er kanskje ikke så rart når vi vet at Norner er eid av det thailandske selskapet SCG, som kjøpte Telemarksbedriften i 2015.

Rekordår i fjor

Larsen forteller at 2021 ble et rekordår for Norner med 130 millioner kroner i omsetning og en god bunnlinje. Om lag 10 prosent av omsetningen kommer fra Norge.

Den største oppdragsmengden som Norner nå jobber med går på dette med resirkulering av plast, spesielt rettet mot emballasje, men også andre plastprodukter.

FLOTT BELIGGENHET: Nornes nye lokaler ligger flott til vei innseilingen til Porsgrunn med Herøya og Yara som nabo rett over fjorden. FOTO: NORNER

- Resirkulering av plast er den største utfordringen for oss som forsker på og tester plastens egenskaper. Emballasjestrukturen er i dag svært komplisert med mange ulike plasttyper i ett produkt. I denne bransjen blir det viktigere og viktigere å utvikle å designe emballasjen for resirkulering som gjør det lettere å resirkulere plasten etter bruk. Dette jobber vi mye med. PET-flasker er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres, sier Larsen videre.

- Hele emballasjebransjen må tenke enda mer på resirkulering, sier han.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109