Ny fleksibel Coperion-kompounderingslinje hos Norner
«Dette vil styrke Norners muligheter innen utvikling av avanserte materialer og materialresepter», heter det i en pressemelding fra selskapet.
Den nye linjen er levert av Coperion, en global leder innen ekstrudere og kompoundere fra Tyskland. Da Norner besluttet å etablere sitt nye Polymer Exploration Centre, var investeringer i nye pilotlinjer og laboratoriefasiliteter en del av planen. Nå har Norner kommet til den spennende implementeringsfasen av disse investeringene.
Mer relevant
Den nye Coperion-kompounderen vil bidra til å gjøre bedriften enda mer attraktiv og relevant for utviklingsprosjekter med mer komplekse blandinger og materialer til sine kunder.
- Denne nye kompounderen er et perfekt tillegg til vårt anerkjente kompounderingspilotsenter hvor vi har hatt tre linjer til nå. Kompounding er hjertet i utviklingen av polymer resepter og nøkkelutstyr for mange av våre prosjekter. Denne linjen vil støtte alle våre forretningsområder og er en viktig ressurs for våre kunder., sier Morten Augestad, BUVP Consumables i Norner.
Ulike lengder
Den nye Coperion ZSK18 MEGALab-blandingslinjen kan kjøres i tre forskjellige L/D-konfigurasjoner 60, 40 og 20. Å kunne bruke forskjellige lengder på maskinen gir stor fleksibilitet for kjøring under ulike prosessforhold. Maskinen er utstyrt med matere for pellets, pulver, tre og korte glassfibre, luftige nanopartikler og væsker. Skruekonfigurasjonene kan varieres avhengig av behovet i de ulike prosjektene, og linjen kan kjøre ved temperaturer så høye som 450°C. Smeltestrengene kan avkjøles i vannbad eller med luftkjøler før pelletisering. Denne linjen er fleksibel både med hensyn til typen polymere og andre ingredienser som kan benyttes.
Nye materialer og modifikasjoner
- Vi har investert i nye pilotlinjer for å kunne tilby bedre tjenester til våre kunder. Denne nye linjen gjør oss i stand til å jobbe med nye materialer og nye modifikasjoner som høytemperatur tekniske plaster, høyere mengde fyllstoffer, flytende komponenter og til og med nanomaterialer, sier Asbjørn Noraberg, leder for Application Pilot Center i Norner.
Kilde: Norner