23948sdkhjf

Arendalsuka: Hva skal til for å stanse forsøpling av havet?

Det er mange gode grunner til at norsk næringsliv skal engasjere seg i global utvikling. Store samfunnsutfordringer som klima, sikkerhet, forurensning av havene, kan vi ikke løse uten å samarbeide, ifølge en pressemelding fra Sintef.

Mer enn halvparten av plastavfallet som havner i havet kommer fra noen få land i Asia. Derfor samarbeider Sintef med industriaktører i Asia om håndtering av plastavfall på land, før det rekker å havne i havet. Prosjektet Ocean Plastic Turned into an Opportunity in Circular Economy (OPTOCE) har bidratt til at plastavfall som ikke kan gjenvinnes, blir en ressurs i sementindustrien, som erstatning for kull.

– Både lokale industriaktører I Asia og vi ser verdien av å samarbeide om teknologi. Anvendt forskning har vist seg å ha stor gjennomslagskraft og skaper varige endringer i lokalsamfunn, sier Anneli Alatalo Paulsen som leder Sintefs satsing på global, bærekraftig utvikling.

– I Arendal skal vi dele erfaringene fra dette og andre prosjekter som er finansiert av Norad gjennom Bistandsprogrammet mot marin forsøpling og mikroplast.

Når bistandsprogrammet videreføres med en ny milliard kroner, er det viktig å få oversikt over hva som har virket, og hva som er de største utfordringene framover.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127