23948sdkhjf

Partnerskap styrker markedet for resirkulerte maritime tau i Europa

Oceanize, den norske pioneren innen maritim plastresirkulering, inngår strategisk partnerskap med nederlandske Healix om resirkulering av tau fra havbruk og fiskeri. Det skriver Oceanize i en pressemelding.

Partnerskapsavtalen mellom Healix og Oceanize anses som et nytt og viktig steg i kampen mot plastforurensning i havet. Samarbeidet om resirkulering av tau brukt i akvakultur og fiske dekker nå hele Europa, og markerer en betydelig markedsutvidelse for resirkulert plast fra viktige norske havnæringer.

Gjennom partnerskapsavtalen blir Oceanize kontraktsprodusent for Healix, den nederlandske lederen innen plastøkonmi, og skal produsere den sertifiserte sirkulærplasten Healix® XPP-MR fra tau fra norsk fiskeri- og havbruksnæring. Produksjonsprosessen følger strenge standarder for kvalitet og rensing. Det ferdige plastgranulatet skal re-introduseres i opprinnelige industrier og utvider Oceanizes lukkede sløyfe for maritim plast i Europa. Tau fra norsk havbruk- og fiskerisektor vil også kunne finne nytt liv i europeisk emballasje- og bilsektor.

Partnerskapet

– Det strategiske partnerskapet med Healix markerer et spennende skritt mot vårt felles mål om en renere, mer bærekraftig planet. Sammen kan vi hjelpe havbruk- og fiskerinæring til å redusere sitt fotavtrykk ytterligere ved å resirkulere mer og bedre, sier Johan Saugestad, adm.dir. i Oceanize AS.

Partnerskapsavtalen mellom den nederlandske lederen innen sirkulær plastøkonomi, Healix, og Oceanize som norsk pioner innen maritim plastresirkulering, forplikter selskapene til å jobbe for å redusere karbonavtrykket og den globale avhengigheten av jomfruplast. Healix vil overføre sitt sertifiserte plastbehandlingssystem Healix® XPP-MR til Oceanize, som vil produsere det resirkulerte materialet fra maritime tau. Oceanize får eksklusive markedsrettigheter og skal selge Healix® XPP-MR i Norge, Sverige og Finland, mens Healix dekker resten av Europa.

Stiller sammen på PRSE

Oceanize og Healix markerer det nye partnerskapet ved å stille sammen med stand Y8 på Plastics Recycling Show Europe 2024 (PRSE24) i Amsterdam 19. juni.

– Samarbeidsavtalen med Oceanize er et svært betydningsfullt øyeblikk i vår jakt på å skape en bærekraftig fremtid for plastfiberavfall. Ved å kombinere våre teknologier og ekspertise forsterker selskapene sin påvirkningskraft for å holde plast innenfor økonomien, men ute av havene våre, sier Marcel Alberts, administrerende direktør for Healix Group BV.

Oceanize i Ottersøy, Nærøysund, omdanner plastavfall fra akvakultur og fiske til resirkulerte plastgranuler for bruk i nye produkter. Ved å reintegrere og resirkulere i samme industrier, fremmer Oceanize bærekraft og prinsippene for sirkulær økonomi. Mer info: www.oceanize.no.

Nederlandske Healix omdanner brukte tau og nett fra fiske og jordbruk til sertifisert, sirkulær plast. Under mottoet «Retrieve, Recycle, Return: Rescued by Healix» slår rekrutterer selskapet verdikjedepartnere for å håndtere en av menneskehetens største utfordringer; plastforurensning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111