23948sdkhjf

Gaia Biomaterials lanserer nå et nytt, komposterbart materiale for sugerør

Siden fossile plastsugerør ble forbudt har det dukket opp mange alternative løsninger, men i de fleste tilfeller har de ikke fungert videre. Det skriver Gaia Biomaterials i en pressemelding.

Noen fiberbaserte har for eksempel løst seg opp til en deigaktig klump i drikken og noen av dem har en uønsket tendens til å feste seg til leppene ved bruk og gi en lett ettersmak av papir. Helsingborg-baserte Gaia Biomaterials hevder nå å ha løsningen via en variant av selskapets krittbaserte materiale Biodolomer. Materialet etterlater ingen mikroplast og er sertifisert komposterbart av både BPI i USA og europeiske kontrollorganer.

Den nye varianten er spesielt utviklet med tanke på varme drikker som Irish Coffee og varm sjokolade. Materialet tåler temperaturer på over 80°C uten merkbart redusert stabilitet eller stivhet.

Det er gjennomført tester med sugerørprodusenter i USA og Europa og resultatene var så lovende at fullskalaproduksjonen starter opp nå i sommer.

– Sugerør har vært et problem for mange. Ifølge forbrukerne har de nedbrytbare alternativene rett og slett ikke vært gode nok, sier Peter Stenström, adm.dir i Gaia Biomaterials.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094